Onze Show

Het begon allemaal in november 2004. We wilden iets creŽren waarmee, onze Griekse muzikale tradities konden tonen... Het idee was om samen te kunnen werken, Griek(se) of Belg(ische) of wat dan ook, jong en oud, en iets te creŽren waar iedereen zou van opkijken.
Het resultaat mocht er zijn. De sfeer deed echt Grieks aan in het cultureel Centrum van de Griekse Gemeenschap in Genk. Iedereen werd onthaald op een prachtige show waarbij men net als in Griekenland kon eten en drinken tijdens de show.
Met een PowerPoint-presentatie werd telkens bondig een deeltje van de geschiedenis van de rembetiko weergegeven, met inbegrip van authentieke muziek en beeldopnames uit die jaren. Daarop kwamen iedere keer de muzikanten en de dansers ten tonele, die dat deel gedetailleerd uitwerkten in een soort musicalstijl.
Niet het commerciŽle werk van grote producties, maar gemeend amusement van de bovenste plank, met bezieling gebracht door ďamateursĒ met een zeer professionele ingesteldheid.
Het was en is ons doel iedereen de kans te geven om te voelen hoe het is erkend te worden, de jeugd leren opkomen in het openbaar, de ouderen leren dat het nooit te laat is om iets te beginnen zoals dans of theater. Vergeet niet dat de meeste oudere mannen pas de laatste twee jaar hebben leren dansen!